Nyheter

Normalisering og gløding av rustfrie stålkapillærrør

Utglødning er en varmebehandling for oppvarming av formstålet til Ac3 (hypo-eutectoid stål) eller Accm (eutectoid og hyper-eutectoid stål) over 30~50°C, oppnå austenitt, avkjøling i luft og varmebehandling av en jevn struktur som inneholder perlitt håndverk.

kapillær (4)
kapillær (6)

Formålet med normalisering: normaliseringen av formstål er å forbedre bearbeidbarheten, eliminere varmearbeidsfeil, eliminere nettverkskarbidet i det hypereutectoide formstålet, forberede seg på den sfæroidiserende utglødningsstrukturen og forbedre de mekaniske egenskapene til formen.

Gløding er en varmebehandlingsprosess der dysestålet varmes opp til en temperatur over eller under det kritiske punktet Ac1, og deretter sakte avkjøles med ovnstemperaturen etter varmekonservering for å oppnå en nær likevektsstruktur.

Hensikten med gløding: Hovedformålet er å homogenisere den kjemiske sammensetningen og strukturen til formstålet, foredle kornene, justere hardheten, eliminere stress og arbeidsherding, forbedre formingen og bearbeidbarheten til stålet og forberede strukturen for bråkjøling .

Klassifisering av dysestålgløding: Typene av dysestålgløding inkluderer diffusjonsgløding, isotermisk gløding, ufullstendig gløding, sfæroidiserende gløding, rekrystalliseringsgløding og spenningsavlastende gløding.


Innleggstid: Aug-08-2022